21 maart 2016

FAQ

Waarom is deze choco gezonder?

Waarom zijn de Annick producten gezonder?

Waarom is deze choco duurder dan choco uit de supermarkt?

Wat is palmolie?

Zijn alle producten gluten- en lactosevrij?

Zijn alle producten geschikt voor veganisten?

Waar kan ik de choco kopen?

Wat is rauwe cacao?

Wat is kokosbloesemsuiker?

Wat is agavesiroop?

Soms zit er een wit stukje in mijn choco, wat is dat?

Hoelang kan ik de choco bewaren?

Mijn vraag staat hier niet bij, maar ik zou toch nog iets willen vragen

     

Annick choco zit boordevol gezonde ingrediënten:

  • meer dan 65% noten. Noten zitten vol gezonde eiwitten en onverzadigde vetten. Ze bevatten ijzer, vitaminen B en E. Het eten van noten is goed voor hart en zenuwstelsel.
  • Biologische rauwe cacao (+ link naar vraag over rauwe cacao)
  • Biologische kokosolie (ipv palmolie) (+ link naar vraag over palmolie)
  • Biologische kokosbloesemsuiker (+ link naar vraag over kokosbloesemsuiker)
  • Biologische agave siroop (+ link naar vraag over agavesiroop)
  • Er zitten geen gluten, geen lactose, geen E-nummers in de Annick producten

     

Waarom is deze choco duurder dan choco uit de supermarkt?

Doordat deze choco zo bomvol gezonde en biologische producten zit, doordat er meer dan 65% noten in een pot gaan (ter vergelijking: in een doorsnee pot uit de supermarkt zit 13% noten) en als laatste omdat al onze producten homemade zijn

Wat is palmolie?

Palmolie is olie uit de palmvrucht. Palmolie is erg omstreden wat betreft gezondheid. Het bevat aan de ene kant erg veel verzadigde vetten (meer dan 40%)., wat het risico op cardiovasculaire aandoeningen aanzienlijk verhoogt. De hoge gezondheidsraad adviseert inname van dat soort  vetzuren te beperken tot maximum 8 procent van de dagelijkse energiebehoeften. Palmolie komt al voor in gebakjes, taart, koffiekoeken, kant- en klare gerechten, pizza’s, smeerpasta’s en margarines.

Aan de andere kant is palmolie, door het grootschalig gebruik, ook verantwoordelijk voor het ontbossen van tal van kostbare tropische regenwouden.

Zijn alle producten gluten- en lactosevrij?

Ja

Zijn alle producten geschikt voor veganisten?

Ja

Waar kan ik de choco kopen?

Op deze site in onze webshop 
Adressen shops (+ link naar hoofdmenu met verkooppunten)

Wat is rauwe cacao?

Cacaobonen groeien in een grote ovale cacaovrucht aan een boom in Midden- en Zuid-Amerika. Normaliter wordt cacao bij zeer hoge temperaturen gebrand en gemalen. Volgens kenners bevat rauwe cacao heel veel goede voedingsstoffen in grote hoeveelheden, die verloren zouden zijn gegaan als je de cacao verhit. Denk aan antioxidanten, diverse mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom maar ook aan omega 6-vetzuren en diverse vitamines. Daarnaast bevat rauwe cacao ook theobromine en cafeïne, twee stoffen met een stimulerende werking.

Wat is kokosbloesemsuiker?

Kokosbloesemsuiker is afkomstig van de bloesems van de kokosnootpalmboom. Kokosbloesemsuiker is een onbewerkt product met een lage GI (glycemische index)  waardoor het minder invloed heeft op bloedsuikerspiegelschommelingen. Dat is beter voor je al gehele gezondheid.

Wat is agavesiroop?

De agave is een cactusachtige plant. Als de bloemen in bloei staan,  haalt men de hier de nectar uit. Nadat een plant minstens 7 jaar is gegroeid, snijdt men de bladeren eraf. Het sap uit het binnenste van deze bladeren vormt de siroop.
Agave siroop is gezonder dan gewone suiker omwille van de lagere GI (glycemische index).

Soms zit er een wit stukje in mijn choco, wat is dat?

Dat is hoogstwaarschijnlijk een stukje kokosolie. Kokosolie is vloeibaar bij een temperatuur boven 25°. Onder deze temperatuur stolt kokosolie. Normaal gezien zijn alle ingrediënten goed gemengd, maar omdat dit een handmatig proces is, kan het zijn dat er hier en daar nog een stukje gestolde kokosolie te vinden is. Dit doet niets af aan de kwaliteit van het product, je mag dit zelfs gewoon mee opeten.

Hoelang kan ik de choco bewaren?

Op de verpakking staat steeds een datum vermeld van uiterste houdbaarheid.
Omdat Annick choco enkel ingrediënten bevat die eigenlijk stuk voor stuk erg lang houdbaar zijn, is deze datum zuiver een richtlijn. Het kan dus perfect zijn dat je pot nog steeds lekker en goed is, ook al is deze datum reeds (lang) overschreden.
Maar geloof me: eens je geproefd hebt, zal het niet lang duren voor alles helemaal op is.

 

Mijn vraag staat hier niet bij, maar ik zou toch nog iets willen vragen

Vul hier je vraag in, we antwoorden zo spoedig mogelijk